{ "title": "Karaciğer Kisti Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.karaciger.gen.tr/images/karaciger-kisti-bitkisel-tedavi.jpg", "date": "20.01.2024 11:15:34", "author": "Mehmet Mustafa Kaya", "article": [ { "article": "
Karaciğer kisti bitkisel tedavi, bazı parazitlerin sebep olduğu bir hastalıktır. Hayvandan insana geçen parazitler kanser hastalığına kadar götürür. Kurt, çakal, köpek gibi hayvanların bağırsaklarında yaşayan olgun parazitlerden dolayı, halk arasında köpek kisti diye de bilinir. Hastalığın oluşumu karaciğerin kendisine zarar vermediğinden hastalık geç fark edilir. Parazit, yerleştiği dokuyu iterek kendine farklı bir alan açıp su kesecikleri oluşturur.

Karaciğer kist hastalığının belirtileri nelerdir?

Küçük kistlerde genellikle şikâyet olmazken büyük kistler ise uzun zaman kendini belli etmezler. Başka bir hastalığın şikâyetiyle karın bölgesinde çekilen MR yahut CT ile görülebilir. İleri boyutlarda yani kistin büyümesi durumunda karın bölgesinden omuzlara doğru vuran bir ağrı oluşur. Bulantı, kusma, sarılık olma durumları baş gösterir. Kistlerin patlaması ise ölüme kadar götüren hastalıklara sebep olur.

Karaciğer kistinin tedavisi nasıl yapılır?

Kistler kendi haline bırakılırsa zamanla büyür ve tedavisi zor hale gelir. Kistlerin içinde bakteri oluşumu, sarılık ve delinme gibi sorunlarla hastanın sağlığı riske girer. Hastalığın standart tedavisi cerrahidir. İlaç tedavisi yoktur. Sadece diğer tedavilerin yanında ek kullanım için ilaçlar verilir. Cerrahi yönteme ihtiyaç duyulmayan aşamada bitkisel tedaviler de mümkündür.

Karaciğer kisti bitkisel tedavisi nasıl yapılır?

Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu'nun karaciğerde bulunan hidadik ve basit kistler için bitkisel önerisi; sabah, öğlen kullanmak üzere keçiboynuzu, aksamaları ise lavanta kürüdür.

Keçiboynuzu kürü nasıl yapılır?

7 tane orta büyüklükte olan keçiboynuzları 4 cm uzunluğunda kırılıp kaynayan yarım litre suyun içerisine atılır. Suyun klorsuz olması önemlidir, bu sebeple bitkisel kürlerde hazır sular kullanılmalıdır. Keçiboynuzları kısık ateşte 8 dk. Kapağı kapalı bir şekilde kaynatılır. Ocağın altı kapatılıp soğumaya bırakılır. Soğuyan su süzülür, cam kavanoza veya şişeye konulur. Sabah ve öğlen yemeklerinden önce 1'er bardak içilir.

Lavanta kürü nasıl yapılır?

1 tatlı kaşığı lavanta bitkisi kaynamakta olan klorsuz 1,5 su bardağının içine atılır. 15 dk. Kısık ateşte demlendirilir. Demlendikten sonra sıcak olarak süzülür. Her akşam taze demlenmek şartı olduğu için bir bardaklık olarak yapılır. Akşam yemeklerinden en az 2 saat sonra içilir. Lavanta suyu içildikten sonra üzerine hiçbir şey tüketmemek lazımdır. Bu yüzden yatmaya yakın içilebilir.

Bu iki kür de 15 gün boyunca düzenli olarak kullanılır. Bir ay ara verilir. Eğer şikâyetler devam ediyorsa tekrar 15 günlük bir kür uygulanır.
" } ] }